Bu üründen 122 adet satılmıştır.

İstanbul'un Turistle İmtihanı // SAYI: 58 (Haziran 2013)

Dergi: Yedikıta Fiyat: 5,00 TL

Bu Selçuklu Eseri Artık Yok!
Büyük Selçuklu Devleti eseri 50; metre uzunluğundaki Halep Ulu Camii minaresi artık yok!.. 1095; yılında tamamlanan ve 923; yıl boyunca Halep’te İslam’ın şahidi olan bu minare, Halep’in en belirgin sembollerinden biriydi...

İstanbul’un Turistle İmtihanı!
Her ay binlerce turist İstanbul’a, özellikle her adımda tarihi eserlerin olduğu Suriçi’ne akın ediyor. Bu turist akınında tarihi eserlerin tahribata uğramamasının yanında acaba mukaddes mekânlar ziyaret edilirken gereken hürmet ve nezaket gösteriliyor mu?

Suriçi Gitgide Müzeleşiyor!
Türbeler Müze Müdürü, aynı zamanda Ayasofya Müzesi Vekil Müdürü Hayrullah Cengiz Bey tarihi mekânlar, turistler ve suriçi hakkında önemli ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Filistin’de Bir Osmanlı Arşivi
Altı buçuk asır, üç kıtaya hükmeden Osmanlı Devleti, yaşlanıp güçten düştüğünde, adalet götürdüğü diyarların büyük bir bölümünden geri çekilmek zorunda kaldı. Osmanlı, varlığının nişânesi olan pek çok şeyi de bu topraklarda bırakmıştı.

Ahmed Cevdet Paşa’nın Eğitim Hamlesi
Meslek hayatına başlamasından itibaren farklı açılardan eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgilenmeyebaşlayan Cevdet Paşa’nın en çok üzerinde durduğu konulardan birisi şüphesiz maarifin yaygınlaşması ve nitelikli kurumsal bir yapının oluşmasıdır.

Mısırlı Müslümanlar Bizi Yalnız Bırakmadılar
Bulgar ve Yunan zulmünden kaçarak yurtlarını terk eden Müslümanlar ve cephede yaralanan askerler perişan bir vaziyette İstanbul’a taşınıyorlardı...

9. Asırda Rüzgarda Dahi Sönmeyen Lamba İcat Etmiştik
Dokuzuncu yüzyılın ortalarında Benû Mûsâ Kardeşler (Muhammed, Ahmed ve Hasan b. Mûsâ b. Şâkir), Kitâb el-Hiyel isimli kitaplarında şiddetli rüzgârda bile sönmeyen bir lambayı tarif etmişlerdi.

Hüsn-i Hattın Gelişimi ve Mushaf Yazımı (2)
Bu makalemizde hüsn-i hattın ve mushaf yazımının Selçuklu devrine ve ardından Osmanlı’daki gelişimine dikkat çekeceğiz…

Sultan Üçüncü Selim’in Sıra Dışı Hatt-ı Hümâyunu
“Bakın şu vakitsiz kötü işe. Elçi elbette taltif olunsun. Padişahımız duymasın yoksa bizi azarlar diye özür dilensin. Hediyeleri de gönderilsin, Allah korusun bu vakitte…”

Endülüs'te Bir Hüzün Hikayesi: Kurtuba Ulu Camii
Hristiyanların Endülüs’teki İslam eserlerine karşı uyguladıkları dönüştürme ve yok etme politikalarına rağmen ayakta kalmayı başaran İslam eserleri de mevcuttu. Onlardan biri olan Kurtuba Ulu Camii’nin hikâyesinin derin hüznünü Ömer Faruk Salar yazdı...