Bu üründen 101 adet satılmıştır.

İşgalin Son Perdesi: El-Halil // SAYI: 65 (Ocak 2014)

Dergi: Yedikıta Fiyat: 5,00 TL

1890; Yılında da Bir Leopar Öldürülmüştü
3 Kasım 2013;’te Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bir çobana saldıran leoparın av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğü haberleri ülke gündemine bomba gibi düştü. Bu öylesine müthiş bir haberdi ki, Türkiye’de nesli tükendiği zannedilen Anadolu parsının (leopar) henüz yok olmadığını gösteriyordu.

İşgalin Son Perdesi: El-Halil
El-Halil’de bulunan Halilürrahman Camii ve çevresi Müslümanlar tarafından inşa edilmiş, korunmuş ve bugüne ulaştırılmıştır. Bu bakımdan bölgenin her türlü aidiyeti Müslümanlara aittir. Bilinen tarihî ve hukukî hakikatlere rağmen işgal yönetimi hukuk tanımaz bir şekilde El-Halil Külliyesi’ni de abluka altına almıştır...

Osmanlı’da Eğitimin Dili
Başta selefi Selçuklular olmak üzere, pek çok İslam devletinden aldığı eğitim miras ve geleneği ile Osmanlılar, kendi devirlerinin büyük bir bölümünde dünyanın en ileri eğitim sistemini kurmuşlardı.

Noel Baba Neyimiz Olur?
“Yılbaşı neyimiz olur? diye soruyorum… ‘Ramazan Bayramı’mız mı, kandilimiz mi, Kurban Bayramı’mız mı?’ diye sual açmak da yersiz olmazdı. .

Herkes Bahriye Mektebine Kayıt Yaptıramazdı
Deniz Mektebi ilk defa 18; Kasım 1776;’da Hendesehâne-i Bahrî adıyla Kasımpaşa’da Darağacı denilen bir mevkide eğitime başladı.

Mostarlı Salih'in İzinde
Salih, sahibi olduğu dükkânda sanatını işlerken birden patlayan bir tüfekten çıkan kurşunla kalbinden yaralanmış ve oracıkta ölmüştü. Günlerden cumartesiydi.

Camiden Kiliseye, Ahırdan Müzeye
Kanûnî Sultan Süleyman’ın son seferinde (1566;) fethederek Osmanlı topraklarına kattığı Sigetvar Kalesi’nde sultanın hatırasına bir cami yaptırılmıştı. Zaman içinde konut, hastane, depo, kilise ve ahıra dönüştürülen cami binası günümüzde müze olarak kullanılıyor.

Bir Müzmin Muhalif ya da Karışan Ömer Lütfi’ler
İstisnaları elbette vardır; ama pek çok kalem erbabının diğer bütün ölümlüler gibi ortak bir alınyazısı var bu memlekette: Unutulmak, hatırlanmamak ve eserleriyle olsun yaşayamamak. Ömer Lütfi de maalesef çoktan unutuldu...

İbnülEmin'den Adnan Menderes'e Rica Mektubu
Kültür dünyamıza hayatı ve eseriyle değer katan kalemlerden birinin, devrin başbakanı Adnan Menderes’e yazdığı üslup ve muhtevasıyla sıra dışı bir mektup…

Medeniyet Yadigarlarımız Ne Halde?
Osmanlı’ya Selçuklu’dan miras kalan medeniyet yadigârları, yirminci asrın başında zaman yelinin tahrip edici tesiriyle bir hayli zedelenmişti. Bu eserler arasında tamirine geç kalınıp zayi olanlar ve muhteris eller vasıtasıyla parça parça edilip aşırılanlar olduğu gibi, bazı gayretli devlet adamlarının himmetiyle tamir edilenler de mevcuttur…

Yetiş Sultanım, Halep Kan Ağlıyor!
1822; yılında Halep’te meydana gelen deprem sonrası, Halep Kadısı, halkın sıkıntılı durumu sebebiyle yürekleri dağlayan bir mektupla Sultan İkinci Mahmud’dan yardım istemişti...