Bu üründen 126 adet satılmıştır.

Yuvarlanan Demir Yığını: Ya Uçarsa // SAYI: 94 (Aralık 2017)

Dergi: İnsan ve Hayat Fiyat: 5,00 TL

Yükseklik Korkusu

Şimdilerde klişe olduğundan espri konusu yapılsa da aslında “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusu, ehemmiyetli bir sorudur. Yetişkinlerin çocuklara sormaktan keyif aldıkları bu soru gizli mesajlar barındırır. “Hangi işi yapacaksın?” denilmez, “ne olacaksın”, “kim olacaksın” denilerek kimlik sorgulanır. Hedefler tashih edilir, büyük düşünmeye teşvik edilir, olması gerekenin en iyisi için ona yol, yön gösterilir. Çünkü büyük düşünmek, yıldızları yakalayabilmek için hayati öneme sahiptir.

Kimse nihai başarı çıtasının nerede olduğunu bilemez. Ancak zamanla başarı çıtası yükseklik korkusu sebebi ile kişiler tarafından düşürülebilir. Bir çocuğa “uçan arabayı sen yapacaksın” dediğinizde “yaparım” der. Ama olabilecekler konusunda fazlaca korku yaşayan bir yetişkin, bu soruyu “yaparım lakin...”li bir cümle verir. Çünkü gün yüzüne çıkamayan “büyük düşünceler” yerini zamanla “küçük düşüncelere” bırakmıştır. 

Bu ay uçan arabalar yazısı, başarı çıtasını yüksek tutan idealister için, dergide güzel bir dosya konusu oldu. “Ya Uçarsa?” sorusu, tekerlekli arabayı uçurmaya çalışan, bunun için alın terini, hayatını ortaya koyan mucitlerin ideallerini özetledi.

Yine bu ayki dergide okuyacağınız, “Üçüncü Gözünüz Olsaydı Nerede Olmasını İsterdiniz?”, “Bir Elinde
Bin Marifet Hezarfen” ve “Tecrübe Edilmiş Tedaviler Mücerrebnâme” gibi yazılar, müteşebbisliği ve idealizmi farklı yönlerle ele alıyor.

SÜZGEÇ bölümünde ise yazarlarımız “Hikayenin Hikayesi”ni yazdılar. Kıssadan hisseler, menkıbeler, destanlar ve diğer hikayeler, kültürümüz içinde ortaya çıktılar ve tesir alanlarını geliştirdiler. “Hikayenin
Hikayesi” yazısıyla beraber “Gerçekten Kurguya 9 Hikaye Türü” ile “Hikaye Kahramanının Yolculuğu” yazılarını okuduğunuzda, hikayenin gücünü görecek, tesir alanınızı geliştirmek için bu gücü kullanmak isteyeceksiniz. 

Son olarak bu ay ilk defa İnsan ve Hayat Dergisinde hikaye atölyesi açıldı. “Bu Hikayenin Yazarı Sen
Olabilirsin” kitabına sahip olanlar, kitaptaki 33 hikaye yazma usulünden birini, tatbik edip internet sitesi
üzerinden bizlere ulaştırabilecekler. Gelen hikayeler, yazarımız tarafından değerlendirilip, “Hikaye Atölyesi” sayfasında yayınlanacak. Bu sayımızda “Hikaye Atölyesi” sayfasında yayınlanan hikayeleri yazma cesareti gösteren, Çekmeköy İsabet Okulu öğrencilerine teşekkür ediyoruz. 

“Yükseklik korkusuna” çare olan yeni sayılarımızda buluşmak ümidiyle...