Bu üründen 139 adet satılmıştır.

Yapay Zekâ, Toplumu Yeniden mi Şekillendirecek? // SAYI: 160 (Haziran 2023)

Dergi: İnsan ve Hayat Fiyat: 10,00 TL

Yardımcı

Dünya meşgalesi devam edip giderken, bazı hedeflerimiz olur. Hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışırız. Emek verir, yorulur, terler, biraz dinlenir, niyet ettiğimiz başarı için yine mücadele ederiz. Bu böyle devam ederken en zorlandığımız zamanlarda bazen uzman gördüğümüz kişilerden yardım aldığımız da olur.

Doktordan yardım aldığımızda yaramız sıhhat bulur. Aşçıbaşından yardım aldığımızda yapacağımız yemeğimiz yenilir yutulur olur. Uzman bir eğitimciden yardım aldığımızda istikamet sahibi olur, yolumuzu doğru yere çıkartırız.

Alanında gerçek ustalar; hedefine doğru yürüyen insana omuz verir, destekler, fikirleriyle ona basamak olur, onun yükseklere çıkmasına yardım eder. İyi yönde yardımcı olmanın, yardım etmenin püf noktası da aslı da budur.

Bu ay kapak dosyası olarak “Yapay Zekâ, Toplumu Yeniden mi Şekillendirecek?” konusu çalışıldı. Peki, yapay zekâ, hayatımızda ve hedeflerimizde bize yardımcı olabilir mi? Hangi konularda yapay zekâyı kendi hedeflerimiz için basamak yapabiliriz? Şu başlıklardan her biri, bu soru çerçevesinde okurlarına yeni ufuklar açacak: “Yaya Zekâ Nedir, Ne Değildir?”, “Yapay Zekâ, Hayatları Kolaylaştırırken, Toplumu Değiştiriyor”, “Gelecekte Yapay Zekâ Daha
Fazla Konuşulacak”.

Yardım konusu demişken, Nasreddin Hoca’nın şu kısa fıkrasını bir kez daha hatırlayalım: Zor işlerinde kullanmak üzere Nasreddin Hoca, bir katır satın alır. Alır almasına ama katır, oldukça huysuzdur, yanına kimseyi yaklaştırmaz, üzerine kimseyi bindirmez. Nasreddin Hoca, zor şartlarda da olsa günün birinde katırın sırtına binmeyi başarır. Katır, sırtına biner binmez koşmaya başlar. Hoca, katırın üzerinde sokak sokak koştururken bir adam, durumu görür: “Hocam, hayırdır nereye böyle?” diye sorar. Katırın üzerinde söylenenleri yarım yamalak anlayan Hoca; “Vallahi ben de bilmiyorum, katır nereye götürürse oraya gidiyorum.” der.

Bu fıkra, işin ehli tarafından yorumlandığında, nefsi ile mücadeleye şamil kılınır, onunla temsil edilir. Katır nefistir, üzerindeki kişi de o nefse söz dinletmeye çalışan kişi. Bu ay, SÜZGEÇ bölümünde “Tarihten Bugüne Çocuk İlmihalleri” yazısı yer alıyor. Nefsi ile mücadelesinde çocukluk döneminden itibaren kişiye yardımcı olacak teçhizat konusunda, ilmihaller mihenk taşıdır.

Yine bu ayki derginizde, “Satır Aralarındaki Terapi” gibi insanı rahatlatan, “Anlayanlara Bir İşaret, İşâretnüma” gibi insanı tefekkür etmeye sevk eden ve “Çocuk ve Çiçek” gibi çocuklarınızın “her ne olacaksa büyüyünce değil, büyürken olduğunu” ifade eden yazılar da yer aldı.

“Beden uykuya dalmadan, ruh düşe kalkmaz” başlığı ile Genç Hayat eki, yine dolu dolu, yine güzel farklılıkları bulabileceğiniz bir sayı oldu.

Okurunun hayatını kolaylaştıran ve ona yardımcı olabilecek yeni sayılarda buluşabilmek temennisiyle…

Kurban Bayramı’nızı Tebrik Ederiz…