Bu üründen 176 adet satılmıştır.

Çin'in İki Yüzü // SAYI: 107 (Ocak 2019)

Dergi: İnsan ve Hayat Fiyat: 5,00 TL

Zaman

Tıpkı gençlik gibi zaman da elle tutulamıyor, gözle görülemiyor. İnsandaki değişim, yaşlanma ile anlaşıyor. Saçların ağarması, kırışıkların her biri, gören ve okuyabilen için bir anlam taşıyor. Zamanın geçmesi, coğrafyaya daha geniş açıdan bakıldığında, ülkeler ise farklı zamanlarda gezildiğinde anlaşılabiliyor. Ülkelere ve şehirlere yapılan her bir mimari dokunuş, okumak makdasıyla bakanlar için değerli izler oluyor.

15 gün süren ve 7 şehri kapsayan “Çin’in İki Yüzü” dosyasını okuduğunuzda, bizden çok uzakta Çin beldelerinde ve sosyal katmanlar arasında geçen zamanın, insanlara ve Çinli Müslümanlara tesirini görebileceksiniz.

Çin şehirlerinin, insanlarının, kültürel katmanlarının ve mimari eserlerinin dünden bugüne renginin ve dokusunun değişimi, insanda heyecan uyandırıyor. Çinliler, Huiler, Salarlar, Ashâb-ı Kirâm’ın tohumlarını attıkları Çin’deki İslamiyet, ortak tarihimizden olan İpek Yolu, Çin Seddi ve diğer İslamî sanat eserleri, siz okurlarımızın dünya insanlık tarihindeki derin keşfini zenginleştirmek için geniş bir açı ile hazırlandı.

Yine SÜZGEÇ bölümünde okuyacağınız “Harran’ın Hazineleri” başlıklı yazı, Kıssas-ı Enbiya kitaplarından bildiğiniz yerleri, isimleri ve Peygamberleri size yeniden hatırlatacak. Harran ve civarının siyah beyaz fotoğraflarından bugüne kadar geniş bir zaman dilimi içindeki panoramik sunumu, bilinen ama zamanla unutulan zenginlikleri hatırlatacak.

Zaman ve mekânın geniş açıdaki sunumunu bulacağınız farklı yazılar da var. “Afrika Günlükleri,” “Bavul Ruznâmesi”, “Ninniler İnsanı Söyler”, “Bir Sadakat Timsali Turnalar” ve “Fotoğrafik Hafızamız” bunlardan birkaç tanesi...

“Aktif Okur” bölümünde, okurlarımızdan geri bildirimler almaya devam ediyoruz. Şayet siz de iyi bir aktif okur iseniz ve yazılarda yazarların sunduğu fotoğrafı tamamlıyor, boşluklarını görüyor ya da üzerine yeni fikirler üretebiliyorsanız, bunları [email protected] üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Ülkeler, beldeler, sanatlar ve insanlar üzerindeki zamanı, geniş açılarla anlatan yeni sayılarımızda buluşmak ümidiyle..

Kapak: Yasak Şehir olarak bilinen Pekin Sarayı’nın 108 kapısından birisi. Kapı üzerinde iki tür yazı var. Sağda Mançur etnik kökenine ait bir yazı, sol tarafta ise geleneksel Çin dilinde “Büyük Şehir Sol Kapı” yazıyor.