Bu üründen 154 adet satılmıştır.

Kimin Hikayesini Yaşıyorsun? // SAYI: 117 (Kasım 2019)

Dergi: İnsan ve Hayat Fiyat: 5,00 TL

Taktik

Çoğu hayvan saldırırken onu geri püskürtebileceğiniz bir boşluk bırakır. Sivrisinekler ise her yönden ve her açıdan bir vızıltıyla gelir. Sivrisineği göremediğiniz için vuramazsınız ve kendinizi onlar karşısında büyük bir sofra gibi görürsünüz. Çaresizliğiniz ve yeterince ısırılmış haliniz, tek çözümün mücadeleden vazgeçip sizi ortamı terk etmek sonucuna götürür.

Bu ayki kapak konumuz “hikaye anlatıcıları” ve konunun “Kimin Hikayesini Yaşıyorsun?” tarafını ele alıyoruz. Televizyon, internet ve diğer medya araçları üzerinden insanlara ulaşabilen hikaye anlatıcılarının bazıları sivrisineklerden farksızlar. Mesela televizyon, evden çıkartıyorsunuz, kablolu TV ile internetten size ulaşıyor ve ürettiği içeriklerle sürekli etrafınızda vızıldayarak dönüyor. Kapıdan kovulsa bacadan giriyor; oradan kovulsa gaz olup giriyor.

“Kimin Hikayesini Yaşıyorsun?” ve “Hak ettiğim Hayatı mı Yaşıyorum?” başlıklı yazıları okurken, sivrisinek karşısındaki çaresizliğinizi ve yeterince ısırılmış halinizi düşünün. “Bir Hikaye Nasıl Yaşanır?” başlıklı yazıyı okurken rakip karşısında hızlı bir zafer kazanmak için hangi taktikleri kullanabileceğinizi düşünün.

Hikaye anlatıcılığının her türlü gücünü arkasına almış, sivrisinek kıvamına gelmiş saldırıcılar karşısında zafer kazanmak istiyorsanız, donanımlı olmalısınız, taktik bilmelisiniz ki savaşı kolayca kazanabilesiniz.Eğer bunu başaramaz iseniz, hikaye anlatıcısının sizi içine çektiği, yıllar boyu sürecek savaş tuzağının içindesiniz. O savaşı kazanmanız mümkün değil, hemen geri çekilin.

Ekranı kapatın, bağlantılardan kurtulun, abonelikleri iptal edin.

Hikaye anlatıcılığının olumlu tarafları da var. Elinizdeki dergiye bu gözle baktığınızda, hayatınızı kolaylaştırıcı değerli taktikler bulacaksınız. “Yaşanmış Hikayeler Neden Tesirli?” ve “Bir Hikaye Nasıl Yaşanır?” yazılarını bu bakışla okuyabilirsiniz.

“Hamdım, Piştim, Yandım” yazısı, lezzetini ve şifasını kaybetmeden yemek pişirme konusunu ele alıyor.

“Seyid Onbaşı’nın Kriz Yönetimi”, “Zor Mesele; İletişim” ve “Beynin Hangi Bölgesine Sesleniyorsun?” gibi yazıların her biri kendi alanlarında, okuruna değer katan taktiklere odaklanıyor.

SÜZGEÇ bölümünde “Güle Güle Plastik Diyebilecek miyiz?” başlıklı plastik konusu masaya yatırıldı. Plastik kullanımını revize etmek için okunması ve tatbik edilmesi gereken bir konu oldu.

“Hesabını İyi Bilen Kimdir? +1'e Kadar Sayabilendir” kapağı ile yine dolu dolu bir GENÇ HAYAT ekiniz var.

Usulleri anlatırken karşı taktikleri de veren yeni sayılarımızda buluşmak ümidiyle…