Bu üründen 158 adet satılmıştır.
Dergi: İnsan ve Hayat | Fiyat: 10,00 TL | |
İtibar
Pazarcı esnafını bilirsiniz. Tezgâhlarına dizdikleri ürünü satmak için, heyecanlı bir ses tonuyla bağırırlar.
Öyle ki bu ses, 500 metre uzaktaki insanları dahi etkiler. Binlerce insanın hararetle gezdiği pazar yerindeki onca kalabalıkta, dikkatleri bir nebze olsun üzerine çekmek kolay değildir. İnsanların dikkatini çekemezse, akşama kadar bekler, akşam da serdiği ürünleri toplar götürür.
Pazarcılık yapan insanın ruh halini düşünelim.
Ürünlerini sattıkça seviniyor. Aynı zamanda pazarcılar, insanların uygun fiyata, kaliteli, güzel ve sağlıklı ürün almalarını sağladıkları için onlar adına mutluluk da duyuyorlar.
Bu ay kapak konusu; “İtibar Yönetimi” dosyası. Dosyayı okuyanlar, “içindeki iyiliği dışa vurma” konusuna takılabilirler. Çünkü bugüne kadar, içlerinde olan yine içlerinde kalmıştır. Kimin ne düşündüğüne bakmadan hareket etmek, onlar için kolaylık olmuştur.
Ama artık sosyal ve fizikî çevreyi itibar yönetimi esaslarına dayanarak yeniden ele almak gerekebilir.
“Hocanâme’de İtibarlı İnsan Profili”, “Babalıkta İtibar Yönetimi”, “Gençlerde İtibar Algısı” ve “İtibar Yönetiminin Esasları Üzerine Söyleşi” başlıklı, birbirinden değerli yazılar var. Yazılar, itibar yönetimi konusunda, okurların hayatına yeni bir kapı açacaktır.
Bazı insanlar, pazar yerinde bağıran satıcılar gibi, fazladan itibar gösterisinde bulunurlar. Alıcılar tarafında, büyük bir soru karşımıza çıkar. İtibar yönetiminin esaslarını uygulayarak birçok kişi ve firmanın tezgâh kurduğu yerlerde gerçekten itibarlı olanlar hangileridir? Bu sorunun cevabını vermek zordur. Belirleyici olan, zamandır.
Kısa ve uzun vadede kimin gerçekten itibar sahibi, kimin ise rol yaptığı ortaya çıkacaktır. Nice kendisini itibarlı gösterenler, zamanın cenderesinden geçerken, öyle bir hâl alırlar ki örselenip bir paçavra gibi kenara atılırlar.
Zaman, sahte olan itibarı onların elinden alacaktır. Elindeki itibarlı ürünleri ortaya koymaktan çekinen insanlar da az değildir.
Gerçekten değerliyse, kendi itibarını göstermekten çekinmesinler. Bir gün gelecek, herkes ömür tezgâhını toplayıp gidecek.
İçindeki iyilikten kimsenin haberdâr olmaması, insan için oldukça üzücü bir sonuç olsa gerek.
Bu ay SÜZGEÇ bölümünde, “Çocukların Kelime Hazinesi Neden Önemli?” başlıklı çalışma var. Yazar, “Konuşmadığımız kelimeler, zihinsel kapasitemize katkı sağlamaz.” diyerek, daha yazının girişinde etkili bir davette bulunuyor. Genç Hayat eki, “Fikirleriniz mi önemli, duygularınız mı?”, kapak cümlesiyle, üzerine düşünülüp çözülmesi gereken bir soru soruyor. Tabii, cevaplar yazıların içerisinde…
Okuruna itibar kazandıran yeni sayılarda buluşmak temennisiyle…