Bu üründen 106 adet satılmıştır.

Doğru Kurbanlık // SAYI: 79 (Eylül 2016)

Dergi: İnsan ve Hayat Fiyat: 5,00 TL

Maddi ve manevi bakımdan şahsî olduğu kadar sosyal faydalarının da olduğu bayramlar ihlâs ve samimiyetin tazelendiği; birlik beraberliğin, kardeşliklerin pekiştirildiği bir fırsattır. Sahip olduğumuz nimetler için Hz. Allah’a şükrün bir ifadesi, yakınlaşmanın vesilesidir kurban kesmek. Kurban ibadeti farklı unsurların dâhil olması sebebiyle çok yönlüdür. Senede bir kez yapılan bu ibadet, niyet etmekten kesim sonrası yapılacaklara kadar birçok vazifeyi gerektirir. Dolayısıyla, her ibadet gibi bu ibadeti yapmak için de doğru bir rehber edinmek oldukça mühim. Bu bayramın merkezinde yer alan kurban kesme ibadetinde kurban bulmak, kesmek, paylaşmak, hayırda bulunmak bu bayram vesilesiyle saçılan bereketin tezahürüdür. Bu yüzden, bu kurban mevsiminde manevî cihetlerinin yanında kurban ibadetinin sıhhati için doğru kurbanlık nasıl olmalı sorusunun cevabını aradık.

Kapağa taşıdığımız, Ömer Demir’in hazırladığı kurban dosyası kurbana niyet etmekten satın almaya, kurbanlığı kesime hazırlamaktan etini kullanmaya kadar birçok safhayı kapsıyor. Kurbanlıklardaki hileyi anlamanın yolundan kurbanlıkların yetiştirilmesi ve seçimine varıncaya kadar bizlerle fikirlerini paylaşan çiftlik yöneticisi Mustafa Şahin, Veteriner Hekim Mehmet Efek, Zahit Soydemir, Muhammed Akpınar, Dr. Ramazan Gözüküçük ve Prof. Dr. Mehmet A. Karslı’ya İnsan ve Hayat okurları adına teşekkür ediyoruz.

Aynı zamanda Hac mevsimi olan şu günlerde Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere dünyanın her köşesinden gelen milyonlarca Müslüman’ı ağırlıyor. Bu vesileyle hacı kafilelerini asırlar boyunca Anadolu’dan Haremeyn’e taşıyan Hac yollarını İlker Yiğit’in kaleminden okuyacağız.

Bu ay insan ve hayata dair bir solukta okuyacağınız yazıları sayfalarımıza taşıdık. Eğitim sezonunun başlamasıyla çocukları ilk defa okula başlayan velileri bekleyen zorlukları ve mücadele yollarını Hilmi Tekin kaleme aldı. Adem Serdaroğlu, şirketlerin başarı yolunda müşteriye nasıl yaklaşılacağı konusunda enteresan bir noktaya vurgu yaparken, Adem İpek Hedefiniz Bir Diplomadan İleri Olsun yazısıyla eğitim anlayışımızı ve yaşanan sıkıntıları sorguluyor. Bu ayın röportaj odağında Evliya Çelebi’nin “Anadolu Aslanı” dediği kangalların yetiştiricisi Ümit Taşdelen var. Sivas’ta yıllarını kangal ırkının devamına adamış olan Ümit Bey, kangallara dair ilk defa duyacağınız bilgileri İnsan ve Hayat okurları için anlattı.

Kurban Bayramınızı tebrik eder, bütün dünya Müslümanları için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

İnsan ve hayata değer katmak, gelecek ay buluşmak dileğiyle…