Bu üründen 127 adet satılmıştır.

Salgın'da Kayıp Nesil Mi Yetişiyor? // SAYI: 130 (Aralık 2020)

Dergi: İnsan ve Hayat Fiyat: 5,00 TL

Gözden Geçirmek

Birkaç yüzyıl önce insanlık bilgiyi aşırı derecede önemserdi. Dünya çapında bütün insanlar, bilgiye ulaşmak için kendilerine hedef koydular.

Bilginin çok değerli olduğuna inanmışlardı bir kere. Nesilleri bu işin peşine koştular. Deneyler yapıldı, konferanslar düzenlendi, kitaplar yazıldı, ansiklopediler hazırlandı…

Üç nesil, beş nesil bilgi yolundaki koşturmacalarla ömür tüketti. Sonunda bilginin önemli bir şey olduğu ama her şey olmadığı anlaşıldı.

İnsanlar kendini ispatlamayı sever. Ancak bunu yaparken diğer insanları düşünen olmaz. Ömürler geçer, hayatlar biter, yolun sonunda bir devir kapanır ve kapanan devirler arasında harcanan ömürler harcandığı ile kalır.

Yakın dünya tarihi içinde bir de eğitim seferberliği konusu vardır. Uzun yıllar bütün dünya üzerinde, bilgi vadiyle çocukların okullara toplama yarışı yaşandı. Ebeveynler de dünyaya göz açar açmaz diploma stresini, çocuklarına yüklediler. Halbuki diploma, amaç olmayıp sadece bir araçtır.

Eğitimsiz öğretimde ısrar, ailelerin sadece diplomayı hedefleyerek çocuklarını okullara yönlendirmelerine yol açtı. Eğitimsiz öğretim, kanadı kırık kuşa benzer.

Bunun için ne vaatler verilmedi ki? Şu diplomayı alanlar kestirmeden zengin olacaklar, şu diplomayı alanlar ise toplumda parmakla gösterilen kişiler olacak ama siz yine de şu diplomayı çocuğunuzdan, ailenizden eksik etmeyin gelecek burada, denildi.

Sonunda vaatlerin hiçbirisi olmadı. Çünkü dünyanın parasını diplomasızlar toplamışlar ve bütün büyük şirketlerin CEO’ları diploma almadıkları için övünmeye başlamışlardı.

Bu ay yayınlanan “Salgında Kayıp Nesil mi Yetişiyor?” kapağını okurken, devirler arasında kaybolan nesiller, aklınızın bir köşesinde bulunsun.

“Onlar Hem Çinli Hem Müslüman Huiler” başlığı ile SÜZGEÇ bölümünde, yine özgün bir yazı bulacaksınız. Çin’deki Huileri tanımak, Çin’e farklı bir açıdan bakmanızı sağlayacak.

Derginizde bunun haricinde fikirlerinizi yeniden filizlendirecek, birbirinden değerli yazılar var. Onlardan birkaç tanesi:

“Başladığı İşi Bitiremeyenlerden misiniz?”,
“Okumalıyız Fakat Nasıl?”,
“Bir Lokanta Hikayesi, Kendi Yaptığınız Yemeği Yer misiniz?”,
“Göz Önündeki Hayat ve Ölüm”,
“Stres ve Heyecana Vücudunuz Nasıl Tepki Verir?”

30. sayısını geride burakan Genç Hayat eki, “Zaman, Eskitemediğine Kıymet Kazandırır” başlığıyla, yine dolu dolu.